Vaalihuumaa tai sitten ei

Verohallinto ja virheelliset kirjeet

Minä en kovin kaksinen tietokoneen käyttäjä ole, mutta jos/kun virheitä teen, niin tuskin kehtaisin edes lapsilleni kertoa, miten verottaja mokaansa nyt selittelee. Että virhe, virhe, mutta vain tulostusongelma: "Käyttämämme tulostusratkaisu on jostain vielä tietämättömästä syystä sotkenut eri kirjeiden tietoja keskenään." Voi hyvänen aika. Joku sitä tulostusnappia on painanut!

Yhden oman mokani muistan. Se ei ollut vaarallinen, mutta moka kuitenkin.

Lähetin lapsilleni sähköpostia. Kaikkien nimet klikkasin peräkanaa vastaanottajien listaan, mutta hupsista heijaa, yksi posteista olikin mennyt Keskimmäiseni kaimalle. Kun tapahtuneen jälkeen jossain vaiheessa tapasimme, mies hymyssä suin kiitteli, että oli päässyt "lähipiiriini", eikä haittaisi, vaikka sitä postia tulisi jatkossakin.

Minulta väärälle henkilölle mennyt sähköposti ei sisällöltään vaarallinen ollut, mutta kyllä pikkuisen vierastan selittelyä, että 6.8.2019 tapahtunut verottajan moka olisi täysin vaaraton ja se kuitataan tyyliin: "Virheellisen verotuspäätöksen voi tuhota"  ja sitten voi vaan kaikessa rauhassa odottaa uutta kirjettä Verohallinnolta! 

Kauhistus sanon minä!

Kyllä tällaiset tapaukset nakertavat luottamusta. Ne tiedot, jotka ovat minun tietojani, minun omia, niitä ei  vieraille saisi päästä. Hakkeroijat ovat oma joukkonsa, jotka tietoja julki kaivavat ja vuotavat, mutta tämä ei ollut sitä. Eivät tulostuslaitteet itsekseen toimi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

"Vakava tilanne Suomessa ja mahdollisuus väärinkäytöksiin on olemassa"
https://yle.fi/uutiset/3-10915662

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo ja tähän on tultu, viranomaisilla oikeus kerätä meän tiedot ja net saa tehä niile mitä itte haluavat, vaikka ilmaseksi jakkaa minne sattuu, en ymmärrä.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Tietoja keräävät, tarpeeseenkin, mutta ei hyvä, jos tällaista tapahtuu kuin mitä nyt verotietojen osalta on tapahtunut.

Hölmöintä on, että selitellään.

Tänään näyttää paikallislehdessämme olevan mm. tällaista: "Tulostusta valmisteleva ohjelmisto on jostain syystä yhdistellyt aika sattumanvaraisesti osia toisista kirjeista toisiin. Se on se, joka tämän sotkun on aiheuttanut."

Joulukuussa 2018 oli melkoinen hässäkkä liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ajokorttipalvelussa: https://www.suomenmaa.fi/uutiset/berner-lupaa-selv...

Trafi -tietosuojaongelmien selittelyn yhteydessa silloinen kunta- ja uudistusministeri Vehviläinen nosti esille koko julkisen hallinnon, esim. verotietojen julkisuuden:

"– Mei­dän ve­ro­tie­tom­me­han, kaik­kien suo­ma­lais­ten ve­ro­tie­dot, ovat jul­ki­sia, mut­ta ei Ve­ro­hal­lin­to lai­ta nii­tä kaik­kien tie­to­ja ulos, vaan ne ovat saa­ta­vil­la, kun nii­tä ky­sy­tään. Ja tämä, mitä nyt on täs­sä ta­pah­tu­nut — olen ihan var­ma et­tä täs­sä men­nään eteen­päin ja käy­dään läpi muut­kin vi­ras­tot."

Pankkipalvelu-uudistusta odotan kauhulla: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006133835..... Kyllä sotkuja tulee, mutta silloin varmaan syylliseksi kuitataan vain palvelun käyttäjä. Ja miten mahtaa ikäihmisten käydä? Miten uudistuksesta selviävät?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Tuo pankkihomma ihmetyttää minuaki.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #4

Niinpä.

Ihmettelen sitäkin, miten esim. 8kymppinen maalla asuva mammasti Romaniassa tai Bulgariassa sen "pizzansa" tilaa, kun sitä ei mamma täällä Suomessakaan vielä oikein osaa hahmottaa!! Kiitos taas EU:n ja sen direktiivien!

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006133835....

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Ei tunnistussirua ihmiseen upotettukaan vaan hän kantaa sitä mukanaan älyluuriin asennettuna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset