Vaalihuumaa tai sitten ei

Koulujen loma-ajat kurittavat

Näin varmasti on: Kesälomat kurittavat vähävaraisia perheitä – kouluruoan puute koskettaa jopa 150 000 lasta. 

Koulujen loma-ajat ovat kuritusta myös niille ikäihmisille, jotka ovat tottuneet korvausta vastaan käyttämään lähellä kotia sijaitsevaa koulua lounaspaikkanaan. Toki ei niitäkään paikkoja niin vaan ole tarjolla, ei ainakaan Salossa.

Meillä valtuustotaso päättää, onko meillä vanhusten hoitolaitoksia ja jos on, niin millaisia, mutta jos ja kun puhutaan Ikäihmisten ruokailupaikoista, niin siihen ei valtuustolla ole päättämis- eikä vaikutusvaltaa, ei edes kaupunkikehityslautakunnalla, sillä ruokailupaikoista päättäminen on annettu yhdelle ihmiselle. 

Luit oikein. Meillä tuon päätöksen saa  tehdä (kiitos hölmön hallintosäännön) ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö. 

Yhtäällä hoetaan, että  "Suomalaiset ravitsemussuositukset" ovat vanhusten ruokapalvelun laatuperuste, mutta kun tulee loma-aika, niin suositukset ja ruoan saanti siirretään, ainakin meillä, lomalle nekin. 

Voinet tykönäsi miettiä, onko tuo oikein!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Jos tällaista on muuallakin, niin saisi tuleva hallitus sen lisäksi, että alkaa taistella hoitajamitoituksesta, miettiä myös sitä, mistä kotona asuva, huonosti liikkuva, autoton ikäihminen, jos kotinsa lähellä olevaa koulua on lounaspaikkanaan pitänyt, mistä hän koulujen loma-aikoina ruoan saa.

Ei pidä antaa sellaista kuvaa, että kyllä-kyllä vanhusten kotona asumista tässä maassa tuetaan, jos pelkästään jokapäiväinen tarve, ruoan saaminen takkuilee.

Tähän voi joku taho (mm. meillä on sellaista ilmennyt) sanoa, että voihan vanhus mennä loma-aikoina johonkin yksityiseen ruokalapaikkaan.

Voi toki, mutta hinta on jotain muuta kuin mitä kunnan/kaupungin palvelussa. Sellaiseen ei kaikilla ole varaa!

Käyttäjän TerttuRyypp kuva
Terttu Ryyppö

Varaa monellakin varmaan olisi, useat vanhuksethan ovat tottuneet tulemaan toimeen vähällä, mutta kun niitä yksityisiä ruokapaikkoja ei kerta kaikkiaan ainakaan maaseudulla löydy.

Toimituksen poiminnat