Vaalihuumaa tai sitten ei

Vaalien jälkeen


Nyt eletään aikaa, jolloin puolueet vetävät johtopäätöksiään siitä, mitä tapahtui, kun vaaleissa kävi niinkuin kävi. Aamulla kuuntelin ja katselin eilisiä tv - uutisia, toki vain syrjäkorvalla ja -silmällä, mutta kyllä siinä selväksi tuli  vaalien jälkeinen pyykinpesu eri puolilta Suomea. Jos ei toivotulla tavalla vaaleissa nyt käynyt, niin kyllä syitä ja perusteita haettiin melkein mistä vaan.

Muutamille puolueille edessä olevat viikot tulevat olemaan tätä, mitä tässä vanhassa Carolan laulussa, laulussa nimeltä Rakkauden jälkeen: 

"Ei väli pöytien, lie pitkäkään vaan pöydän viereisen, mä tuskin nään sun kanssas jakaa sen, nyt toinen voi mä yksin kuuntelen, kun kaukaa soi.

Kun hänet tanssimaan, sä pyydät noin niin hetkeen seuraavaan, mä nähdä voin sun sanas uskoo hän, ja unelmoi mä tiedän enemmän, nyt teille soi.."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Yks jo löytyy sellainenkin, jolle ei tarvitse pokata, eikä kutsua tanssimaan esittää:
http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274556-juha...

Omat johtopäätöksensä on vetänyt tämäkin mies:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277714-jari-linds...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ruotsalaisen laskuopin mukaan vihreillä ei pidä olla mitään asiaa hallitukseen, Vasemmistoliitolla ei senkään vertaa. Hehän tulkitsevat että 88,5 % äänestäneistä ei äänestänyt vihreitä eikä 91,2 % vasemmistoliittoa.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Jaa-a.

Vasemmistoa nyt ainakin helpottaa tieto, että keskusta ei ole tyrkyllä hallitukseen. En tiedä mikä vihreitä helpottaa tai ilahduttaa, mutta tuskin he punaista nappia painavat, jos Rinne kutsukorttia vilauttelee.

Samaa se voi olla muissakin puolueissa. Hallituspaikka on monen mielestä sentään sitä jotain. Ja vaalien alla annettuja lupauksia on ennenkin tarkennettu.

Ennen vaaleja luvataan monenlaista, mutta ei sen yks yhteen tarvitse vaalien jälkeisten ajatusten kanssa mennä. Yksittäinen kansanedustajakin litistetaan alta aikayksikön puolueensa muottiin. Ryhmässä mennään ja jos eri mieltä on, niin kylmää kyytiähän siitä saa.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Ei nyt ihan tälläkään tyylillä pitäisi edetä:

Antti Rinne ilmoitti ennen vaaleja valtiovarainministeriön virkamiehiin viitaten, ettei hän ”hyväksy enää sellaista ajattelua, että kamreeri tulee ja sanoo, mihin rahat riittävät”.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a486a0ef-d74...

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

On tuossakin jo pikkujakkua käännetty:
http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenv...

"Antti Rinne ilmoitti ennen vaaleja valtiovarainministeriön virkamiehiin viitaten, ettei hän ”hyväksy enää sellaista ajattelua, että kamreeri tulee ja sanoo, mihin rahat riittävät”."
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a486a0ef-d74...

Mites se suu on tänään suputettu?
"Hallitusneuvotteluissa etsitään yhä tasapainoa tulojen ja menojen välille – Rinne kutsui Hetemäen apuun valtiovarainministeriöstä"
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikk...

"Täytyy olla ihmisiä paikalla, jotka ymmärtävät laskennasta enemmän kuin me", Rinne perusteli Hetemäen kutsumista paikalle."

Näinhän se menee. On aika ennen vaaleja, jolloin luvataaan ja on aika jälkeen vaalien. Dementiako se vaalien jälkeen iskee vai mikä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset