Vaalihuumaa tai sitten ei

Rakentaminen on Äijätouhua!

Tulihan se sieltä! Rakentaminen on Äijätouhua!

Tämä uutinen järkytti minua ja saisi järkyttää nyt muitakin: Kotkassa kolme vuotta sitten rakennetussa koulussa oireillaan taas.

Kun koulua rakennettiin, niin rakentajat ovat kuulemma tehneet kaikkensa, jotta sisäilmaongelmia ei tulisi. Ja nyt niitä kuitenkin tuli.

Miksi?

Taitaa syy löytyä tästä Ympäristölaboratorioverkosto Eurofinsin erityisasiantuntija Mikko Saaren yhteenvedosta:  Työmailla touhu on äijäjuttua, halkipoikkipinoon. Siellä on ollut perinteisesti ja on edelleen sitä porukkaa, joka ei jää nysväämään vaan hommat on saatava eteenpäin. Se vaatisi enemmän valvontaa, että kaikki toteutuisi siten kuin paperilla.

Tuon suuntaista olen minäkin kuullut: Hommat on saatava eteenpäin! 

Uuden tulevan hallituksen ohjelmaan saisi nyt yhdeksi tarpeeksi nostaa rakentamista koskevien säännösten ja määräysten tarkistamisen. On Ympäristöministeristön töitä. Ei näköjään riitä, että yritetään patistaa rakennusaineiden ja -tuotteiden sekä rakennusosien ym. suojaamiseen koko rakentamisen ajan, jos ei tiedetä tai ymmärretä eri materiaalien yhteensopivuutta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kotkan tapauksessa epäily, että tasoite, liima ja muovimatto eivät ole yhteensopivia tai kosteutta on ollut pohjassa liikaa ovat sellaisia, että minä ainakin uskon, etteivät nuo ole pelkästään kotkalaista epäilyä!

Miten on mahdollista, että tässä maassa ei enää osata rakentaa?
Jotain tarttis tehdä!
Kenen tehtävä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Äläpä muuta virka. Ihmetyttää, kun vastuu henkilöitä ei löydetä? / Meillä Tapiolassa on näitä homekouluja jo liiankin kanssa ja suututtaa lasten lähikoulun sulkemiset moniksi vuosiksi ja bussimatkat toisaalle väliaikaisiin tiloihin. Koulujen korjausten ihmettelyt myöskin kestävät vuosia. Ja politiikkojen mukaan syyt löytyvät virkamiesten vetkutteluista. Kokoustetaan vaan ja odotellaan josko... Niin mitä?

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Meillä on uunituoreet sisäilmasuositukset: "Suomen suurimpien kuntien sisäilma-asiantuntijat ovat julkaisseet yleisohjeen ilmanvaihdon käytöstä julkisissa palvelurakennuksissa. Tavoitteena on parantaa sisäilman laatua sekä kehittää ja vakiinnuttaa tutkimustietoon pohjautuvia toimintatapoja."

https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/kuntien...

mutta eihän nuo tuollaiset riitä, eivätkä auta, jos ongelma on kiireellä toteutettu rakentaminen. ts. ei ole annettu aikaa paikkojen kuivumiseen.

Ja kyllä minä tähänkin uskon, että pintamateriaalien yhteensopivuudessa on ongelmia.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Jos rakentaminen on Äijätouhua, niin nyt tarvittaisiin lujaa Ämmätouhua patistamaan rakentamiseen riittävät aikavälit eri työvaiheille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset